Заради теб кафето ми изстина.

Сега е още по-горчиво. Алармата ми не звънна сутринта, пропуснах часа за закуска и не влязох да се изкъпя. Защото знам, че точно там – сама, под стичащата се вода, сред всичките си мисли – щеше да започне да се стича и друга, от мислите ми за теб. Затова пропуснах душа тази сутрин. Заради теб сигурно ще пропусна и обяда, и вечерята. За виното да не говорим – и то като душа – щеше да ме принуждава да правя разни неща с въпросната стичаща се вода. Затова и вино няма вкъщи. 

прочети повече
8893

Демонстрация

Не обичам демонстрациите. Никога не съм ги обичала. Стигнах до този извод много лесно, когато научих от баба, че съм се криела я под някоя маса, я зад някоя врата в момента, когато мама е започнела да се кара на брат ми. Не обичам демонстрациите. Не обичам да виждам, как тези рогати същества бълват от устните на някого, за да завихрят криле право към нечие сърце.

Обичам тишината...

прочети повече
1342

Порочно поколение

   Пак пред монитора, пак втренчена в Word-овския файл. Мислеща си нещо – всякакви идеи от вчера, онзи ден, по-предната вечер... И накрая в отделеното време за хвърляне на всички тея мисли върху файла – няма мисли. Затова се извинявам предварително за неструктурираното съдържание.

прочети повече
1315