Уникалните хора

     Изтъркани са ми теми за хора без чувство за арт. За политици и полицаи, за купени медии и корумпирани депотити... За хора без душевност, без живот. Без цвят. Изтъркано ми е също чувство „да разбирам“, „да правя компромиси“.  Няма какво да бъде разбрано в хора, които не виждат малките неща около себе си. Като например в автобуса, както ми се случи наскоро.

прочети повече
1300

Оправданият труд на амбициозен и всеотдаен млад човек...

Днес ще ви запозная с един амбициозен млад човек – Валерия Колева. Валерия е от Бургас и тренира художествена гимнастика от 4-годишна. След няколко месеца Валерия ще навърши 18 години. Това я прави спортист в сферата от 14 години! Била е на множество състезания – национални и международни. Печелила е редица медали. Догодина Валерия ще завърши своето средно образование в Спортно училище „Юрий Гагарин“ Бургас. В интервюто с нея ще се запознаете с последната „победа“ на чаровната бургазлийка и как една мечта, винаги е на път да се превърне в реалност, стига да е съпътствана от много упоритост, работа и любов.

прочети повече
2269

За душите и автобусите

 Приближава се автобус. От разстояние не можеш да разбереш коя маршрутна линия изпълнява това превозно средство. После се приближава и виждаш арта. Само какво изкуство! И после си казваш „Нещо много извънредно трябва да е станало, за да се появява такова средновековно чудовище на хоризонта.“ И после получаваш още една изненада – бам! Втори такъв автобус. И после трети. И спираш да броиш, просто се наслаждаваш. Сякаш се осъществява някакъв проект на общината  да те вкарат в ретро епоха. Направо започва да те е срам, че не си се подготвил предварително. Че не си оставил скъсаните дънкови панталони за един ден в гардероба и не си взел от баба си някоя плисирана рокля или от дядо си винтидж туид сако. Изтъркани дрехи, изтъркана тема.. Е, и седалките са изтъркани, но никой не ги сменя. Някои автобуси също. И все ще се намери кой да каже: „Какво толкова има да се дискутира? Има нови, все още има и някои стари тук-таме.“. И сте прави тези, които мислите така – няма място за някакъв коментар. Всичко е просто констатация.

прочети повече
1306